Siirry pääsisältöön

Kävellen kuntoa

 Kävely on uskoakseni vanhin liikuntamuoto, jota kaikki käyttävät.  Toiset vähemmän, toiset enemmän.  Kävelystä saa paljon iloa, kun sen yhdistää asioimiseen ja päivittäiseen liikkumiseen.  Minulla on 6 km kaupunkiin kotoa ja sen käveleminen molempiin suuntiin tuntuu vähän liian raskaalta.  Kyllä sen pystyy kulkemaan, olen senkin tehnyt.  Varsinkin jos toimittaa vielä asioinnit niin se ei ole enää nautittavaa.  Jompaan kumpaan suuntaan kyydissä niin  tuntuu mukavammalta.  Nytkin siitä tuli aika mojova summa askeleita.


Olen normaalissa kävelyssäni asettanut tavoitteeksi 6000 askelta, joka on tämänikäiselle eläkeläiselle tarpeeksi.  Tosin en pääse siihen tavoitteeseen joka päivä.  Joten tälläinen päivä on ihan mukava välillä suorittaa.  

https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikuntalajit-ja-liikkumismuodot/kavely/

Reppu selkään niin pienet ostokset kulkevat mukana.  Suurissa kaupungeissa pääsee kulkemaan hyvin linja-autoilla jonkun matkaa.  Pienemmissä täytyy suunnitella reitti ja aikataulut kuntoon jos haluaa puolet matkasta kulkea kyydillä. 

Täältä Satakunnasta sulivat lumet lähes tyystin.  Onneksi sentään sää kuivui ja asteet painuivat hitusen pakkasen puolelle.  Tänäänkin oli aivan hurjan hieno ulkoilusää.

Tänään on Heikin päivä ja sen mukaan talven selkä katkeaa.  Vanhat uskomukset eivät nykyaikana enää pidä paikkaansa.  

Nykyään voi yllättää minkälainen säätila vaan.  Parempi, kun katsoo ikkunasta ja päättää minkälaiset vermeet pistää päälle.  

Kävellä voi säässä, kuin säässä.  Ainakin jos ei ole lunta esteenä tai tulva vienyt siltaa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mietelauseita ja kannustusviestejä liikuntaan ja elämään

Lentävät lauseet ja tsemppihuudot voivat auttaa kestämään liikunnan rasituksia.  Ajatuksia voi kehittää pitemmällekin.  Laitoin tähän muutaman mietelauseen kirjastani Lyhyttavaraa.  Näitä ajatuksia voi käyttää liikuntaan yhtä hyvin kuin muuhunkin elämään.  Sinnikkyydestä kaikki menestys lähtee.  Luovuttaminen vaikuttaa jo seuraavaan koitokseen, keskeyttäminen on helpompaa.  Juoksemisessa ja oluen juonnissa on jotain samaa, sietokyky kohoaa harjoitellessa.   Tekemisen puute aiheuttaa vaivoja enemmän kuin kiire tai askarteleminen mieleisessä työssä.   Energia kumpuaa sisältä, kun on tehtävä tärkeitä päätöksiä.  Liika aika venyttää päätöksentekoa.    Elämä on lyhyttavaraa, pientä ja punnitsematonta oleilua.  Elämä on joskus ylellistäkin, mutta useimmiten halpaa ja pientä.  Kaikki tuntevat paljon huutoja ja kehoituksia kentiltä ja kilpailuista. Vanhat sanonnat ovat käytössä ja niitä voi muuttaa mieleisikseen tilanteen mukaan.  Hyppää lenkillä kuin Sipi ripillä, on yksi sanonta, jota voi kä

Laihdutat tai et ole silti onnellinen

  Nyt alkaa taas olla se aika, kun tuijotetaan vaakaa ja vatsaa ihmetellen, miten tässä taas kävi näin.  Ostin uuden vaa´ankin, jossa on numeroina kehon vesiprosentti ja lihasprosentti.  BMI  tietysti näyttää ihan hurjaa lukemaa. Painoindeksin laskun voi tehdä netissä tai paperilla.  Se ei ole koko totuus.  Esim. seniori-ikäinen saa olla pyöreämpi kuin nuorempi henkilö.  Kovin lihaksikas henkilö painaa enemmän, kuin hän jolla ei ole lihaksia.  Eikä ole pakko laihduttaa jos tuntee olonsa hyväksi.  Sekin on valinta niin kuin kaikki omassa elämässä. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01001 Ei kannata masentua tai jättää tekemättä mitään.  Elämä on täynnä mahdollisuuksia, niihin on vain tartuttava lujalla otteella ja kiivettävä ylös. Joulu on jollottanut pois ja jos pitää saada karistettua muutama kilo muistoihin.  Mikä neuvoksi?  Ei ainakaan saa jäädä petiin odottelemaan tai ei vie sinne ruokaa mukanaan.  Lehdet ja somekanavat ovat täynnä neuvoja ja neuvojia.  Yleensä ne ovat maksullisia,

Pirulanvuori

Lähellä asuminen ei auta, että tuntisi lähiseutujen luontokohteet.  Vihjeiden ja suosittelujen kautta löytää katsomattomia paikkoja. Porin Lavian ja Suodenniemen rajalla oleva Pirulanvuoren näkötorni oli tällainen kohde.  Nyt se tuli korkattua. Suuntasimme sinne kauniina kevätpäivänä.  Sinne pitääkin mennä lumettomana aikana koska siellä ei ole talvikunnossapitoa.  Kauniit helmiketjussa olevat järvet ovat perisuomalaista maisemaa.  Tämä maisema on kuvattuna euron kolikon toisella puolella.  Kävely 250 m sorattua tietä ja parit portaat oli noustava päästäkseen näkötornin juurelle.  Torni on rakennettu 2012 Suodenniemen Lions Clubin toimesta.  Kaunis metsä ympäröi tornia.  Kapuaminen, ensin polkua ja vielä portaita torniin, ei ollut kovin raskas.  Tietysti liikuntarajoitteiselle tämä paikka ei sovi. Torni on niin korkealla kalliolla, näkyy hyvin pitkälle.  Puiden latvat eivät ole esteenä, niin kuin monen tornin kohdalla.  Näin keväällä maisema oli vähän