torstai 29. joulukuuta 2022

Laihdutat tai et ole silti onnellinen

 Nyt alkaa taas olla se aika, kun tuijotetaan vaakaa ja vatsaa ihmetellen, miten tässä taas kävi näin.  Ostin uuden vaa´ankin, jossa on numeroina kehon vesiprosentti ja lihasprosentti.  BMI  tietysti näyttää ihan hurjaa lukemaa. Painoindeksin laskun voi tehdä netissä tai paperilla.  Se ei ole koko totuus.  Esim. seniori-ikäinen saa olla pyöreämpi kuin nuorempi henkilö.  Kovin lihaksikas henkilö painaa enemmän, kuin hän jolla ei ole lihaksia.  Eikä ole pakko laihduttaa jos tuntee olonsa hyväksi.  Sekin on valinta niin kuin kaikki omassa elämässä.

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01001

Ei kannata masentua tai jättää tekemättä mitään.  Elämä on täynnä mahdollisuuksia, niihin on vain tartuttava lujalla otteella ja kiivettävä ylös.


Joulu on jollottanut pois ja jos pitää saada karistettua muutama kilo muistoihin.  Mikä neuvoksi?  Ei ainakaan saa jäädä petiin odottelemaan tai ei vie sinne ruokaa mukanaan.  Lehdet ja somekanavat ovat täynnä neuvoja ja neuvojia.  Yleensä ne ovat maksullisia, jotka rahastavat lihavien ihmisten kustannuksella.  Omin avuin on vaikeampaa toteuttaa ja vaatii paljon itsekuria.  

Olen usein ihmetellyt ruokavalioiden reseptejä.  Niissä on paljon ruokia, joita en halua syödä tai ainesosia, joita en ole ikinä ostanut tai tehnyt niistä ruokaa.  Kannattaisi ottaa käsittelyyn omat ruuat joista pitää ja valita niistä kaikkein vähäkalorisimmat ja jättää ne ruokavalioonsa.  Syödä harvemmin niitä, jotka lihottavat.

Liikunta on tärkeässä asemassa aina.  Varsinkin, jos aikoo pudottaa kiloja.  Yhden kilon pudottaminen vaatii 160000- 240000 askelta.  Aika paljon.  16-24 päivää, joka päivä 10000 askelta.  500 kcal vähentäminen päivittäin vähentää painoa n. 0,5kg viikossa.  Jos  yhdistää nämä kaksi niin on kesällä hoikka täti.

  https://turust.fi/hyvi-uutissi-jos-haluat-laihtua-1-kilon-on-sinun-kaveltava-nain-monta-askelta/

Juoksu, squash, maastohiihto,uinti ja pyöräily kuluttavat eniten kaloreita rasittavuutensa takia.  Neljä näistä kuuluu minun harrastuksiini.  Kävelen myös paljon, joten ainoa mahdollisuus minulle on ruuan vähentäminen.

Ei kommentteja:

Kävellen kuntoa