tiistai 28. joulukuuta 2021

Veden juomisen etuja

Veden juominen pitkin päivää tekee hyvää.  Olen juonut kymmeniä vuosia aamulla pari lasillista hapettunutta vettä tyhjään vatsaan. Jätän yöksi kannullisen vettä keittiöön ja nautin sen heti herättyäni. Se on minulle niin iskostunut rutiini, etten voisi sitä jättää pois vaikka yrittäisin.  Nyt haluan siirtää rutiinin koko päivälle.  Huomasin, että töissä ollessa join päivisinkin aika paljon, koska oli pakko pitää juomapullo mukana työpöydällä.  Nyt eläkkeelle siirtymisen jälkeen veden juominen on vähentynyt.

Veden juonti tekee kaikenlaista hyvää elimistössä.  1½ litraa silti riittää, ei pidä ahnehtia sitäkään.  Mm nämä edut löysin linkistä.  Olen nyt kokeillut veden juomisen lisäämistä ja huomasin jo viikon jälkeen olevani vähän pirteämpi.

 Auttaa kehoa pääsemään eroon myrkyistä ...

Parantaa aineenvaihduntaa. ...

Tukee painonpudotusta. ...

Lievittää närästysoireita ja ruoansulatushäiriöitä ...

Parantaa ihoa. ...

Tekee hyvää hiuksille.

 https://www.is.fi/terveys/art-2000005051885.html


Puhdas vesi on elinehto kaikelle elämiselle.  Suomessa on vielä kaikki hyvin sen suhteen.  Me voimme juoda vettä suoraan hanasta.  Hyvän veden saamiseen ei ole vaikeutta.  Pullovesi voi olla likaisempaa, kuin hanavesi, ainakin jos se kuljetetaan ulkomailta pitkien matkojen takaa.

Ikääntyessä veden juominen on ehkä vielä tärkeämpää kuin nuorena.  Aineenvaihdunta hidastuu ja ruoka kasaantuu vatsaan jos ei liiku ja nauti tarpeeksi nestettä.  Siinä on kohta suuressa oravanpyörässä.  Liikkuminen vähenee, en juo tarpeeksi, en jaksa liikkua kun vatsa on täynnä.  


Joulu on ohitettu ja suuret määrät kinkkua ja makeita herkkuja olen ahtanut mahaan.  Nyt olisi taas se aika, kun olisi nostettava itsensä sieltä sohvan uumenista ulos liikkumaan.  Juoda vettä ja syödä terveellisemmin.  Miksi se on aina niin vaikeaa.  Jokaisella on oma selityksensä, myös minulla.

Ei kommentteja:

Marraskuu yllätti