maanantai 20. joulukuuta 2021

Poria pitkin ja poikin

 Oma kaupunki on hyvä tuntea.  Nyt korona-aikana se on vielä korostunut, kun rajoituksia on tullut ja tulee vastakin.  Ei auta jäädä kotiin makaamaan ja odottamaan läskin lisääntymistä.  Pääkaupunkiseutua kehutaan, kun sieltä pääsee muutaman kilometrin päästä luontoon.  Porissa ei tarvitse, kuin astua ovesta ulos.  Ainakin suuremmassa osassa kaupunkia.  Porin metsä on kaikille porilaisille tuttu paikka.  Se ei ole iso ala, siellä sijaitsevat tärkeimmät lenkkeilypaikat ja liikuntapaikat.  Nyt suunnitellaan uutta palloiluhallia vielä lisäksi.


Viitat on uusittu, ettei pääse eksymään.  Tosin, ei siellä eksy vaikka yrittäisi. Metsässä risteilee polkuja usealle liikuntatavalle.  Hiekoitettu polku juoksijoille ja kävelijöille, hiihtolatu, polut maastopyöräilijöille ja koiran kanssa liikkuville.  Monessa paikassa ei hiihtolatu ja talviuintiin avattu allas sijaitse samassa paikassa.  Allas ja saunat ovat auki kolmena iltana viikossa. Latua on auki muutama kilometri, se on merkattu lumella.  Lunta ei täällä vielä ole muualla.


Omat lähimaastoni ovat hienoja paikkoja myös.  Ruosniemi kallioineen ja metsineen on hieno paikka.


Ulkoilu on näinä aikoina turvallisinta liikuntaa.  Jos ei pääse menemään minnekään aina voi suunnitella  seuraavaa liikuntahetkeä.  


Tänään kävin kävelemässä sauvojen kanssa.  Seuraavaksi aion mennä uimaan jos korona suo.  

Ei kommentteja:

Kohti normaaliaikaa