tiistai 14. joulukuuta 2021

Kaikenlaisia tyylejä uimahallissa

Porin vanha uimahalli

Uusi ja mahtava uimahalli saatiin 10 vuotta sitten.  Siellä olen viihtynyt.  Kloorin haju vähentyi huomattavasti.

https://www.pori.fi/liikuntapaikat/keskustanuimahalli

Selällään soutelija

Vyön kanssa kävelijä

Pohjassa kävelijä

Melkein rintauintia osaava

Kroolin kauhoja

Hitaasti uivat kuntouimarit

Nopeasti uivat kuntouimarit

Sukeltelija

Porealtaassa istuja

Altaassa jumppaaja

Kilpauimarit

Kaikki nämä tyylit ainakin löytyvät uima-altaan käyttäjistä hallissa.  Minäkään en osaa kunnolla uida, räpistelen rintauintia miten sattuu.  Toinen jalka ei millään taivu sammakkoasentoon ja uin toisinaan pää pystyssä.  Olen koittanut oppia pistämään pään veteen ja puhaltamaan nenän kautta ilmaa pois.  Toisinaan se onnistuu.  Olen hankkinut uimalasit, mutta en ole niitä kertaakaan käyttänyt, ehkä sitten joskus.


Kaikenlainen liikunta vedessä on hyväksi.  Vesi kannattelee kehoa ja tekee liikunnan vähän helpommaksi.  Porin uimahallissa on monenlaista allasta.  Suurikin väkimäärä mahtuu halliin, kun kaikki eivät mene samaan aikaan samaan altaaseen. 

Uimahalliin mahtuvat kaikki.  En ole huomannut mitään kärhämää.  Nopeammin uivat pääsevät ohi ja tilaa annetaan, viimeistään kohteliaasta pyynnöstä. 

Olen sitä monesti ihmetellyt, kun saunassa kävijöitä on aika vähän.  Tosin siellä on kolme saunaa, kaksi tavallista ja yksi höyrysauna.  Monet käyvät vain suihkussa.  Usein olen saanut löylytellä yksin tai parin muun kanssa.  Hienoa, ettei korona ole vielä tältä talvelta sulkenut uimahallia.

Ei kommentteja:

Kohti normaaliaikaa