Siirry pääsisältöön

Hyvinvointilaite käytössä

 Hyvinvointilaite Wello2 on ollut minulla käytössä vasta pari viikkoa, enkä voi sanoa mitä se tekee pitkään käytettynä. Uskoin mainoksiin sen verran, että oli pakko tilata ja kokeilla. Ensimmäiset tuntemukset olivat ihan positiiviset.  Yskäni helpotti parin käytön jälkeen.  En ole allerginen, eikä minulla ole astmaa.  


Luulisin, että laite helpottaa kostuttaen limakalvoja ja vahvistaa keuhkoja.  Liman kertyminen hengitysteihin voi johtua monista asioista.  En osaa sanoa mistä oma vaivani johtuu.  Kaikkea pitää kokeilla jos vaiva helpottuisi.

  https://www.nordicbreathing.com/mista-lima-muodostuu-hengitysteihin

Höyryhengitys on ollut aina hyvä konsti flunssan ja nuhan hoidossa.  Tämä laite on mennyt astetta pidemmälle.  Siinä on vastus keuhkojen vahvistamiseksi.  Sen käyttö pitää olla säännöllistä, jotta se tehoaisi.  Alussa useammin, jatkossa vähän harvemmin.  

Ihmiset ovat erilaisia ja vaivat samoin.  Joku saa apua eri tavalla, kuin toinen.  Vaivoja ei voi vähätellä vaikka ne eivät olisi suuria.  

Wello2 hintaskaala on  aika suuri sen voi saada alle 200€ tai siitä voi joutua maksamaan pitkälti yli 200€.  Minä maksoin 219€.  Onko se paljon vai vähän siitä voi olla montaa mieltä.  Minullekin se oli hivenen liikaa, mutta sain ostettua sen osamaksulla, se ei kirpaise yhdellä kertaa niin paljon.

Nyt on paljon katupölyä ilmassa ja sekin lisää kaikille oireita.  Puhdistava höyryhengitys voi antaa siihenkin avun.  Kun ilma on raikas ja keuhkot puhtaat, on hyvä hengittää.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mietelauseita ja kannustusviestejä liikuntaan ja elämään

Lentävät lauseet ja tsemppihuudot voivat auttaa kestämään liikunnan rasituksia.  Ajatuksia voi kehittää pitemmällekin.  Laitoin tähän muutaman mietelauseen kirjastani Lyhyttavaraa.  Näitä ajatuksia voi käyttää liikuntaan yhtä hyvin kuin muuhunkin elämään.  Sinnikkyydestä kaikki menestys lähtee.  Luovuttaminen vaikuttaa jo seuraavaan koitokseen, keskeyttäminen on helpompaa.  Juoksemisessa ja oluen juonnissa on jotain samaa, sietokyky kohoaa harjoitellessa.   Tekemisen puute aiheuttaa vaivoja enemmän kuin kiire tai askarteleminen mieleisessä työssä.   Energia kumpuaa sisältä, kun on tehtävä tärkeitä päätöksiä.  Liika aika venyttää päätöksentekoa.    Elämä on lyhyttavaraa, pientä ja punnitsematonta oleilua.  Elämä on joskus ylellistäkin, mutta useimmiten halpaa ja pientä.  Kaikki tuntevat paljon huutoja ja kehoituksia kentiltä ja kilpailuista. Vanhat sanonnat ovat käytössä ja niitä voi muuttaa mieleisikseen tilanteen mukaan.  Hyppää lenkillä kuin Sipi ripillä, on yksi sanonta, jota voi kä

Pirulanvuori

Lähellä asuminen ei auta, että tuntisi lähiseutujen luontokohteet.  Vihjeiden ja suosittelujen kautta löytää katsomattomia paikkoja. Porin Lavian ja Suodenniemen rajalla oleva Pirulanvuoren näkötorni oli tällainen kohde.  Nyt se tuli korkattua. Suuntasimme sinne kauniina kevätpäivänä.  Sinne pitääkin mennä lumettomana aikana koska siellä ei ole talvikunnossapitoa.  Kauniit helmiketjussa olevat järvet ovat perisuomalaista maisemaa.  Tämä maisema on kuvattuna euron kolikon toisella puolella.  Kävely 250 m sorattua tietä ja parit portaat oli noustava päästäkseen näkötornin juurelle.  Torni on rakennettu 2012 Suodenniemen Lions Clubin toimesta.  Kaunis metsä ympäröi tornia.  Kapuaminen, ensin polkua ja vielä portaita torniin, ei ollut kovin raskas.  Tietysti liikuntarajoitteiselle tämä paikka ei sovi. Torni on niin korkealla kalliolla, näkyy hyvin pitkälle.  Puiden latvat eivät ole esteenä, niin kuin monen tornin kohdalla.  Näin keväällä maisema oli vähän

Laihdutat tai et ole silti onnellinen

  Nyt alkaa taas olla se aika, kun tuijotetaan vaakaa ja vatsaa ihmetellen, miten tässä taas kävi näin.  Ostin uuden vaa´ankin, jossa on numeroina kehon vesiprosentti ja lihasprosentti.  BMI  tietysti näyttää ihan hurjaa lukemaa. Painoindeksin laskun voi tehdä netissä tai paperilla.  Se ei ole koko totuus.  Esim. seniori-ikäinen saa olla pyöreämpi kuin nuorempi henkilö.  Kovin lihaksikas henkilö painaa enemmän, kuin hän jolla ei ole lihaksia.  Eikä ole pakko laihduttaa jos tuntee olonsa hyväksi.  Sekin on valinta niin kuin kaikki omassa elämässä. https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01001 Ei kannata masentua tai jättää tekemättä mitään.  Elämä on täynnä mahdollisuuksia, niihin on vain tartuttava lujalla otteella ja kiivettävä ylös. Joulu on jollottanut pois ja jos pitää saada karistettua muutama kilo muistoihin.  Mikä neuvoksi?  Ei ainakaan saa jäädä petiin odottelemaan tai ei vie sinne ruokaa mukanaan.  Lehdet ja somekanavat ovat täynnä neuvoja ja neuvojia.  Yleensä ne ovat maksullisia,