keskiviikko 23. helmikuuta 2022

100 päivää

 Muutaman vuoden takainen haaste 100 päivää ilman alkoholia on taas alkanut kiinnostaa ihmisiä.   Alkoholin käyttö on vähentynyt vuosi vuodelta.  Tai ainakin se on pienemmän ihmismäärän juomaa.  Suurin osa aikuisväestöstä juo ihan normaalista, niin minäkin, saunaoluen tai muutaman.  Ihmisille ei riitä enää tipaton tammikuu.  On haastettava itseään enemmän.  Minäkin aloitin oman sataseni viikkoa ennen jouluaattoa ja sata päivää tulee täyteen maaliskuun lopulla.  Lakko on enemmän henkinen juttu.  Pystyykö vai ei.  

Ihan hyvin on mennyt ei ole tehnyt mieli saunaolutta, ei edes alkoholitonta.  Sokerittomia limuja ja maustevesiä olen juonut.  Vähäisen juomisen lopettaminen ei tee sitä tai tätä terveyteen, mutta juuri henkinen voima kasvaa.  Pystyy kieltäytymään jostain.  


Liikkeellä on sadan päivän alkoholittomuuden lisäksi, vuoden vaatteiden ostamattomuus ja monta muuta.  Puoli vuotta tai neljä kuukautta olen ollut ostamatta vaatteita, vuosi on ehkä liikaa, kun välillä on harmaata muutenkin.  

Älä osta mitään - päivä on kerran vuodessa.  Ihan hyvä ajatus niille joilla on vaikeata kulkea kauppojen ohi.  Älä ota mitään - päivä voi sopia joillekin.  Kaikki voivat ottaa käyttöön oman älä - päivänsä.  Sen mistä tuntuu olevan vaikea luopua.  Viina, tupakka, huumeet, suklaa, ylensyöminen tai muu ostaminen.  Tavoista on kaikkein vaikeinta luopua.

Pienellä tavaroilla ja syömisellä tulee toimeen tämä kääpiömarsu, joka ei vaadi kuin ruokaa, vettä ja piiloutumispaikan.  Se ei kaipaa edes kavereita.  Ihminen ei tule näin pienellä toimeen, mutta vähällä silti.


Niille ihmisille, joilla on oikeasti alkoholin, huumeiden tai ruuan kanssa ongelmia, toivon apua ja toipumista.  

Ei kommentteja:

Kuntopolulla