perjantai 16. heinäkuuta 2021

Mitä voi tehdä kuumassa auringonpaisteessa

 Kuuma auringonpaiste ei sovi kunnolla minulle.  Metsässä aamupäivällä pystyy hiukan lenkkeilemään.  Uinti on melkein ainoa liikuntamuoto, mitä pystyy pidempään tekemään. Sitä tuntuu moni muukin harrastavan, ainakin maauimalassa oli ruuhkaa.  Järvien rannoilla on enemmän tilaa. Kauhulla ajattelen tulevaisuutta jos tällaiset kesät ovat jatkuvia.  


Tuuletin on ollut ystäväni ja turvani päivin öin monta viikkoa.  Eihän se paljon viilennä, mutta hiukan heiluttaa ilmaa.  

Uinti on hyvä ja koko keholle sopiva.  Ei sitä aina tarvitse juosta ja hyppiä.  Kaloreita kuluu uidessa ja vaikka vain hiukan vedessä liikuskellessa ihan mukavasti.  Veden vastus tekee liikunnasta kaloreita kuluttavaa.  Olen nähnyt ihmisiä, jotka eivät harrasta vyön kanssa vesijuoksua vaan kävelevät pohjassa edestakaisin.  Senkin luulisi olevan hyvää liikuntaa.

Mustikoiden poiminta tällä kelillä voi olla suorastaan kidutusta.  Paarmat ja hyttyset seuralaisina, polttavan auringon lisäksi.  

Hikoilu on hyvä juttu aineenvaihdunnan kannalta, mutta liikahikoilu voi aiheuttaa nestevajausta yllättävän nopeasti.  Näin seniori-ikäisenä minulla on aina vesipullo lähettyvillä.  Jos ei juo tarpeeksi, kuivuu ja taju voi mennä.Onneksi on luvattu vähän helpotusta säätilaan.  Sadetta kaivataan täällä lännessä.  Kiitos ei niin paljon, kuin Saksassa, mutta edes vähän.

https://yle.fi/saa/ennuste/Ei kommentteja: