Juhlakaudesta on päästy eroon ja olisi taas aika siirtyä kevyempään ruokavalioon. Omakohtaisesti voin sanoa, vaikeaa on. Makeat välipalat, pullat ja muut kaloripommit ovat niin hyviä. Ruuan tai iltapalan jälkeen käsi hamuaa automaattisesti löytääkseen jotain makeaa. Ruuatkin ovat olleet todella raskaita ja huonosti sulavia. Tänään kehittelin kalakeiton, joka ei ehkä ole niin raskasta, kuin rasvassa paistetut pihvit. Tietenkin määrää on suotavaa pudottaa.
Kaikki mitä keittoon lisätään antaa enemmän makua. Pakastimeen oli laitettu kokonaisena ostetun kirjolohen ruodot, ne antavat hyvän maun. Pieni pala haukea löytyi myös pakastimesta. Haukea pidetään kuivana ja mauttomana kalana, mutta minä pidän siitä sekä paistettuna, että keitettynä. Ruokahävikkiä ei tule, kun käyttää kaikki ainekset.
Kirjolohi-haukikeitto
n.6 dl vettä
lohen ruodot tai pieni pala lohta
Keitetään ensin ruotoja muutama minuutti, otetaan kattilasta ja perataan ruodoista niihin jäänyt liha.
Liemeen laitetaan.
2 kalaliemi- tai kasvisliemikuutiota tai suolaa maun mukaan
2 pientä porkkanaa ja purjopala paloiteltuna
Keitetään 5-10 minuuttia, lisätään
4-5 perunaa paloiteltuna
n. 200 g haukea paloiteltuna
lohenpalat
tilliä
Näinkin keitto on hyvää, lisäsin vielä 1 dl pippurikermaa. Keitetään kypsäksi ja nautitaan esim. ruisleivän kanssa.
Kuntoilija tarvitsee ravitsevaa ruokaa jaksaakseen liikkua. Ruuan ei mielestäni aina tarvitse olla superkevyttä, kunhan muistaa, että määrät ovat pienempiä.
Sitä olen omaan kalloonikin koittanut takoa. Silloin tällöin ruokailu menee överiksi. (usein)
Talven hankia on vielä jäljellä. Toivottavasti ne eivät vielä katoa. Kerrankin tänne tuli oikea talvi, siitä haluaisin nauttia ihan huhtikuulle saakka. Vielä ehtii hiihtämään.
Tiukka ruokavalio olisi parempi, mutta elämässä pitää olla jotain nautittavaakin. Ei aina voi olla niin tiukkapipoinen ruuan suhteen. Olenhan kuitenkin kuntoilija, jolla ei ole erityisiä tavoitteita.
Kommentit