sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Muutos on tavoitteena


Lueskelin tällaisella sivulla olevaa kirjoitusta ja olen samaa mieltä.  Muutos ei tosiaankaan tapahdu mukavuusalueella.

https://mielenihmeet.fi/muutos-tapahdu-mukavuusalueella/

Jos haluaa muutosta tapahtuvan teoissa esim. laihdutuksessa tai yleensä ruokavaliossa, on silloin astuttava alueelle, joka ei aina ole mukavaa.  Liikunnassa tapahtuu hyviä asioita ja eteenpäin menemistä jos joskus tekee jotain enemmän.  Lisää aikaa tai tehoa, muuttaa tottumuksia ja tapoja ja asettaa itselleeen tavoitteita.

Muutoksessa on vaikeinta sen pysyminen.  Helppoa on päättää: olenpa tämän viikon ilman juustoa ja voita.  Seuraava viikko on se muuri, minkä yli on kavuttava jos aikoo pysyä muutoksessa.

Liikunnassa ja ruokavalioissa elintapojen muutokseen ei riitä viikko eikä kaksi,  Muutama kuukausi voi olla hyvä tavoite.  Pienet repsahdukset eivät haittaa vaan suuret.  Viikon muutos ei auta mitään jos seuraavan viikon syö kuin iso eläin ja makaa reporankana sohvalla.

Taistelen itse joka päivä huonoja tapoja vastaan.  Olen varsinainen suklaaimuri ja pullan syöjä.  Muutama liikakilo ei niinkään häiritse vaan huono olo liiallisen makean syönnin jälkeen.  Kiloni pidän kohtuullisella tasolla liikkumalla, jossa siinäkin on parantamisen varaa.

Unelmat toteutuvat pienillä muutoksilla.  Pienet muutokset johtavat suurempaan ja silloin huomaa olevansa tavoitteessa, mikä se sitten onkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Uusi tai vanha harrastus kannattaa aloittaa

Tammikuu on otollinen aika aloittaa uusi liikuntaharrastus.  Se pasahti minunkin päähäni jostain lehtijutusta tai mainoksesta.  Olen joskus...