Kevätväsymyksestä eroon

Normaali työstä väsyminen ei ole mielestäni kevätväsymystä.  Kevätväsymys on totta silloin, jos päivän huilauksenkaan jälkeen ei jaksa lähteä lenkille, salille tai uimaan.  Palautuminen raskaan työpäivän jälkeen ottaa joskus aikaa.  Aikaa on silloin annettava palautumiselle.  Ei kannata lähteä riuhtomaan väsyneillä lihaksilla, ainakaan mitään teholiikuntaa.  

Raitis ilma antaa kummasti silti vireyttä väsyneellekin.  Palauttavaa liikuntaa työpäivän jälkeen, hidasta pyöräilyä tai kävelylenkki.  

Se on kuulemma valon lisääntyminen, joka aiheuttaa kevätväsymystä, mikä on outo juttu.  Silloinhan ihmisellä pitäisi innokkuus lisääntyä.  Kevätväsymys menee ohi itsestään.  Oloa voi helpottaa nukkumalla enemmän, syömällä terveellisesti ja liikkumalla.  Samat ohjeet kuin muutenkin tervettä elämää saadakseen.


Kevätväsymystä voi syyttää välillä haluttomuudestaan liikkua, sitä ei voi tehdä enää huhtikuun jälkeen.  Silloin syyt olla muualla, laiskuudessa tai todellisessa uupumuksessa.  Uupumuksen jatkuessa, on hyvä vierailla lääkärin vastaanotolla. 


  Kokemäenjoki oli vielä jäässä muutama viikko sitten.  

Aurinkoisia ja lämpimiä kevätpäiviä minäkin toivon tulevaksi.  Minut saa haluttomaksi liikkumaan, ei niinkään sadepäivät vaan harmaat ja pilviset päivät.

Kommentit

Suositut tekstit