tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mittarit käynnissä

Ei ole tehnyt yhtään mieli uimaan luonnonvesiin.  Lämpötila on pysytellyt aika viileänä.  Olenkin ottanut kesälomaliikuntana klapien kärräämisen ja pinoamisen.  Siinä on yhdistettynä voimalajit, kestävyyslajit ja venyttely.
 
Oman tekemisen mittaaminenkin on kiinnostanut.  Hurahdin minäkin aktiivisuusrannekkeeseen.  Otin ihan halvimman mallin mitä löysin.  Minulla kun tuo innostus kaikkeen uuteen pakkaa lopahtamaan aika pian.  Jos nyt kesäloman ajan koittaisi pitää mukana.  Puhelimeen yhdistettynä siitä on mukava seurata päivittäiset askeleet, energian kulutus ja tavoitteeseen pääsy.  Yksi minua kiinnostanut ominaisuus on unen seuranta.  En tiedä kuinka paljon siihen voi luottaa, mutta se näyttää kuinka monta kertaa yössä herää tai nukkuu kevyesti.  Niitä on kai sellaisiakin malleja, jotka näyttävät paremmin unen laadun esim. uniapneaan viittaavat merkit.
 

Kaikenlainen mittaaminen on muotia.  Aamulla täytyy heti nousta puntarille, vaikka tietää jo mennessään, ettei grammaakaan ole lähtenyt.  Vähintään askelmittari on vyötäröllä tai aktiivisuusranneke kädessä. 
 
Kävellessä tai juostessa katselee tämän tästä kelloa, miten paljon aikaa tänään on mennyt lenkkiin.  Oman kävelymatkan tietää, kun katsoo kelloa lähtiessä ja tullessa.  Minulla menee normaalivauhtia käveltyyn yhteen km 10 min.
 
On ihan hyvä, kun jollain tavalla saa itsensä liikkeelle.  Ranneke pärähtää värisemään aika ajoin jos on laittanut hälytyksen päälle.  Siihen turtuu aika äkkiä.  Suriskoon siinä kaikessa rauhassa, minä en nyt lähde liikkeelle.
 
Uimarannan pukukoppi saa vielä odottaa kävijöitä
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...