maanantai 4. elokuuta 2014

Hikiset päivät

Olin pari päivää työpisteessä, missä lämpötila nousi + 30 asteeseen ja kosteusprosentti oli sata.  Se ei ollut mitään herkkua.  Oli kuin olisi ollut vähän lämmitetyssä saunassa.  Hienoja lakeja kyllä on taukojen pitämisestä useammin, mutta käytännössä se on vaikeaa, kun työt pitää saada tehtyä tietyssä ajassa.  Löysin linkin, jossa neuvotaan työskentelyä kuumassa työpaikassa.  Työvaatteita ei voinut vähentää, kaikki muut temput tein.  Onneksi en työskentele siellä jatkuvasti. 
 
  http://tyopiste.ttl.fi/Duunitohtorit/Sivut/Miten_avitan_jaksamistani_kun_tyohuoneessa_on_30C.aspx

Vapaa-ajalla voi suunnitella liikunta-ajat niin kuin haluaa.  Käydä vaikka yöllä lenkillä.  Siinä on se vaara, että ei saa lainkaan unta.  Tietyssä iässä kun hiki on muutenkin herkässä, ylimääräinen hikoilu vie valtavasti voimia.  Ei pysty juomaankaan määräänsä enempää.  Pari litraa menee kevyesti, ei oikein enempää.

Pää on jo hiukan pyörällä kuumuudesta.  Pitäisi välttää liikaa rehkimistä.  Se vain on vaikeaa kun mieli tekee liikkumaan.  Joka päivä on tehtävä valintoja oman jaksamisen kautta.  Pidempi lenkki hitaammalla temmolla antaa yhtä hyvän tuloksen kuin viimeiseen hikipisaraan saakka tempoilu.  Hiki ei nimittäin vähällä lopu.  Hiki virtaa kuin vuoripuro jos kiipeää esimerkiksi kerrostalon kahdeksanteen kerrokseen.

Onneksi loma alkaa muutaman päivän kuluttua, silloin voi valintoja tehdä ajan ja liikunnan suhteen miten mielii.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...