perjantai 5. huhtikuuta 2013

Turistireissulla

Turistimatkoilla tulee käveltyä paljon.  Me kävimme Roomassa ja kävellen kiersimme monet kadut.  Kävellen tulee erilailla nähdyksi kohteita.  Käveleminen oli hidasta, suorastaan hiipimistä.  Kilometrejä ja ulkona oloa tuli kosolti.  Me kävelimme n. 8 tuntia päivittäin.
 
Colosseum, Pantheon, Pietarinkirkko, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat ja monta muuta rakennusta ja rauniota tuli nähdyksi.  Näiden sulattelemiseen menee useampi tuokio.  Mitä kaikkea on tapahtunut noilla raunioilla ennen kuin ne olivat raunioita.  Kaikkea ei ole vielä kaivettu esiin.  Paljon voi vielä löytyä.
 
 
Suomalaiset rakennukset tuntuivat latteilta kaiken nähdyn jälkeen.  Mieltä piristävät matkat ovat piristäviä.   Kotiin on silti mukava aina palata.
 
Roomassa tuli nähtyä paljon erilaisia ihmiskohtaloita.  Kaikenlaisilla tavoillaa koitetaan kerätä toimeentuloa tai edes kuluvan päivän ruoka.  Suomalaisena saan olla tyytyväinen hyvinvointivaltioomme.  Kaikelaisesta tulee välillä naristua, mutta on ainakin oma sänky mihin pääni kallistan.

 
 
Mitä siis jäi käteen matkasta.  Mieli virkistyi, sain ajattelemisen aihetta ja huomasin, ettei minulla ja meillä ole paljon valittamisen aihetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...