maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kahvakuula

Kahvakuula on pyöreä kahvallinen rautamötikkä, jota heilutellaan ees-sun-taas.  Osallistun viikottaiseen kuntojumppaan aina kun on mahdollista.  Kuukauden väline on siis ollut kahvakuula.  Tyydyn 4 kg:n kuulaan, kun jumppamuorilla on itsellään 12 kg:n kuula.
 
Myöntää täytyy, tehokasta on.  Liikkeet täytyy tehdä oikealla tavalla, muuten tekee kipeää. Tekniikkaa mekin harjoitellaan ensin varsinaisia liikkeitä.  Ei ole kivaa jos lihakset revähtää tai kipeytyy väärästä kohtaa. Varpaalle pudotuskaan ei tunnu hyvältä.
 
Alkulämmittely täytyy aina tehdä.  Meillä on ollut hyppelyä, juoksua ja nivelten pyörittelyä.  Liikkeillä on mukavia nimiä: kauppakassi, roosanauha, puolikuu.
 
Kuulapatterinimityksellä tehdään sarjoja.  Sarjat kestävät 30s - 60 s.  Tunnin kestävässä kuulanheiluttelussa tulee hiki.  On vain ohjaajan mielikuvituksesta kiinni miten monipuolisen tunnin saa aikaiseksi. 
 
Kaikenlaista sitä youtubesta löytyy.

1 kommentti:

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...