tiistai 20. joulukuuta 2016

Lepää ja liiku jouluna

Joulunpyhät ovat tänä vuonna kovin lyhyet.  Yksi ylimääräinen päivä lepäämiseen ja liikuntaan.  Kaikkea ehtii ja jaksaa jos on mielenkiintoa.  Lepäilyyn on hyvä varata aikaa, eikä juosta paikasta toiseen joulun pyörteissä.  Kissani on siitä hyvä esimerkki.  Se nukkuu suuren osan päivästä, vaikka on vasta poikasiässä.  Liikkumisen kissani tekee tehokkaasti ja kovalla tempolla.  Juoksee huoneiston päästä päähän tunnin verran, jonka jälkeen asettuu levolle ja rentoutuu.


Ihminen ei pysty samaan suoritukseen.  Venyttelyn suhteenkin olemme amatöörejä kissan rinnalla.  Sillä ei ole lihaskireyttä, eikä jumituksia.  Haluaisin itse olla notkea kuin kissa.  Venytys alkaa päästä ja menee koko kehon läpi takajalkoihin saakka.  Niitä liikkeitä kun tekisi muutaman kerran päivässä, ei tarvitse kärsiä lihasvaivoista.  Asia tuli mieleeni kun jouduin menemään fysioterapeutille lihasjumin takia.  Asennon kierous sen oli aiheuttanut.  Nyt on suoristettava kroppa venyttämällä.

Talviliikuntaa ei pääse tällä hetkellä suorittamaan Länsi-Suomessa hiihtäen.  Lumia on turha odotella joulunpyhiksikään.  Lenkille kyllä pääsee sulattelemaan jouluruokien tuomaa pöhötystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...