sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Maaseutu hiljenee syksyllä mökkiläisistä

Kaunis syyspäivä maalla.  Siinä on sitä jotakin.  Maaseutu on hiljentynyt syksyn koittaessa.  Edes kaiku ei vastaa, kun huutaa.  Linnut ovat lähteneet joukolla etelään.  Kotoperäiset linnut ovat jäljellä.  Puut ovat saaneet keltavärinsä ja ovat kauniita katsella.
 
Tietä pitkin talsiessa on hauska katsella kauniita puita ja punaisia mökkejä.  Mökkiläiset harventavat käyntejään syksyn tullen.  Sitkeimmät viettävät mökeillä aikaa ympäri vuoden.  Mekin pidämme talvella vähän taukoa, mökki on vanha ja kylmillään.  Lämmittäminen on pakkasilla aikaa vievää ja hankalaa.
 
Nyt riittää pihassa puuhattavaa, lehdet lähtevät ja muita puutarhahommia on ihan riittävästi.
Minä teen niitä vähän kerrallaan.  Oli mukava piipahtaa kävelyllä ja  kiipesin lähellä olevaan torniinkin.  Tosin en uskaltanut loppuun saakka kiivetä.  Torni  on niin avonainen.  Mahtaako olla hiukan korkean paikan kammoa tai sitten olen vaan arkajalka.
 
 
Maaseudulla vakituisesti asuvilla ei ole syksylläkään hiljaista aikaa.  Peltotöitä, metsätöitä ja muita hommia riittää.  Hirvimetsästäjät liikkuvat metsissä nyt, kun marjastajat ovat lähteneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...