keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Puhti pois, mikä avuksi

Puhti sanalle on monta synonyymiä:
voima,   sisu,   itsetunto,   into,   ponsi,   ryhti,   sisu,   tarmo,   vireys,   vitaliteetti

Joskus sitä on niin väsynyt, ettei löydä itsestään yhtään näiden sanojen tarkoittamaa tehoa.  Tehottomuuteen voi olla monia syitä.  Raskas työ, univaje, kevätväsymys, vitamiinien puute tai joku muu sohvalle makaamaan käskevä aihe.  Onneksi nämä kaikki ovat ohimeneviä vaivoja.  Jos ne pitkittyvät, silloin on noustava ylös vastustamaan kiusaavia kuiskaajia, jotka käskevät lepäämään.
 
Apu löytyy jostain.  Toiset saavat sen pilleripurkista, toiset ulkoilusta.  Minulle ulkoilma on se tervehdyttävä tapa.  Joudun toisinaan olemaan liian lämpimissä työpaikoissa ja tuntuu suorastaan mahtavalta , kun pääsee haistelemaan raikkaita tuulia työpäivän jälkeen. 
 
Puhti kyllä tuntuu olevan minultakin nyt hiukan kadoksissa.  Sen takia aloin kääntelemään mielessäni sanaa.  Sana on puhkua sisältävä ja ryhdikäs sana. 
 
Talvi on ohitettu ja vappu saapuu.  Kevätaurinko usein poistaa turhat väsymykset pois.

Kyllä levätäkin saa, sekin tuo lisää tarmoa.  Puuhakas työpäivä vaatii pienen palauttavan levon, jonka jälkeen jaksaa tehdä edes jotain.
 
Tivolit saapuvat paikkakunnille tuomaan iloa ja väriä.  Lasten iloa on hauska katsella ja mikä ettei voisi mennä itse mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...