perjantai 13. helmikuuta 2015

Jumppa kotona virkistää, videot avuksi

Jumppavideoilla yritetään saada kaikki liikkumaan.  Aina joskus löytää varteenotettavia vaihtoehtoja.  Kaikkein hauskempia ovat sellaiset liikeohjeet, joita voi tehdä kotona kaikkien kotipuuhien välissä.  Muutama liike silloin tällöin pitää lihakset liikkeellä.  Tästä linkistä lähtee pyörimään senioreiden lämmittelyjumppa.  Seniori 365.
 
 
Tässä videonpätkässä vahvistetaan reisilihaksia.  Voisin kuvitella tekeväni näitä liikkeitä ruuan kypsymistä odotellessa.  Tämä kestää 4 minuuttia.  Parikin tämän mittaista liikesarjaa päivässä tuntuu jo jossain.
 
Rintalihakset jäävät usein vähälle huomiolle venyttelyssä.  Käpertyminen eteenpäin jatkuvasti aiheuttaa paljon haittaa.  Voimistaminen ja venyttely auttavat siihen.  Usein ajatellaan, että vain selkälihakset ovat tärkeät kuntouttaa.  Rintalihaksien jännittyminen tuntuu olkapäissä ja ranteissa saakka.  Pienet venytykset pitkin päivää tuntuvat mukavilta.
 
Seuraavassa tanssillista hathajoogaa.  Musiikkia kuunnellessa voi tehdä minkälaisia liikkeitä tahansa.  Minusta musiikin mukaan liikehtiminen tuottaa iloa niin mielelle kuin keholle.
 
 
Sisällä on mukava liikkua, mutta niin on ulkonakin. Jos ei ihan voimistella kehtaa, niin kävely antaa puhtia päivään.  Talvisessa metsässä on olo kuin temppelissä.  Tuuli humisee ja ilma on raikas.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...