sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Verenluovutus

Olen käynyt luovuttamassa verta 15 vuotta, kaksi kertaa vuodessa.  Tänä vuonna en ole vielä käynyt kertaakaan.  Aion vielä mennä tänä vuonna.  Heti huomenna.  Hyväkuntoisena voin näin auttaa  tarvitsevia.  Itsellekin tulee hyvä olo, henkisesti ja vähän muutenkin.

Voisikohan verenluovutusta verrata kuppaukseen.  Pahat veret pois ja happirikasta verta kehittyy tilalle.  Olen lukenut, että rautapitoisuus vähenee luovutuksessa.  Veri ohenee ja voi auttaa sydäntä jos veri on ollut kovin paksua.  Niin tai näin, niin luovutuksen pääasia on muiden auttaminen.  Samalla saa oman hemoglobiiniarvonsa mitattua.  Hb:n täytyy olla naisella yli 125 ja miehellä yli 135.  Muitakin sääntöjä on ja kyselyitä.  Joka kerta olen päässyt verta luovuttamaan.
 
Muutama päivä verenluovutuksen jälkeen menee ennenkuin on saanut voimat takaisin raskaaseen liikuntaan.  Seuraavana päivänä voi kyllä jo tehdä kävelylenkkiä tai jotain muuta. 
 
Toimitus itsessään on nopea ja kivuton.  Neulan laittoa en ole koskaan pelännyt.  Hoitajat ovat yleensä niin ammattitaitoisia, ettei tunnu missään.  Lepäilyä ja mehun juomista päälle niin homma on hoidettu. Keväällä seuraavan kerran.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...