sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän ulkoilua

Pyhäinpäivän vietto on aina vähän harras tapahtuma.  Kävin toki sauvalenkillä, mutta hautausmaallakin tuli vierailtua.  Liikunta hautausmaalla on enemmänkin hiiviskelyä ja muistomerkkien lukemista, ulkoilua sekin silti on.  Hautausmaat alkavat olla jo niin isoja, että kestää ainakin puoli tuntia kävellä hitaasti päästä päähän.  Hautausmaat ovat kyllä kauniita, mutta on kiva olla elossa. 
 
Kaupatkin olivat suuremmaksi osaksi kiinni ja se sai ihmiset liikuskelemaan muuallekin.  Onneksi ilma suosi ulkoilua.  Vettä ei tullut kuin nimeksi.  Pieni pirskaus ei vienyt nautintoa ulkoilusta. 
 
Sauvat antavat kävelylle enemmän pontta.  Sauvoitta kävellessä kädet kyllä liikkuvat hiukan, mutta hartiat makaavat alhaalla.  Nopeuskin nousee jonkun verran sauvoessa.  Varsinkin mäkeä ylös mennessä niistä saa apua nousuun.  Kävelyasentokin pysyy suorempana kuin muuten. 
 
Kävely on ajatustoiminnallekin hyvää rentoutusta.  Ajattelemista ei oikein saa loppumaan millään.  Kävellessä ajatus lentää ja huomaa ympärillään enemmän hyvää kuin huonoa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...