tiistai 12. kesäkuuta 2012

Liikkuva ei sammaloidu

Puutarhan hoitoakin harrastavana sammaloituminen on tuttu sana.  Vanhenevana ihmisenä, vielä tutumpi.  Aamuisin on välillä jäykkä olo, eikä liikkuminen tunnu aina mukavalta.  Vauhtiin päästessä liikkuminen helpottuu.  Aivan kuin nivelet rasvaantuisivat liikkuessa. 
Mieli tekee liikkumaan, toinen puoli sanoo, en viitsi.  Vielä on voittanut liikkuvampi minä.  Ei ole väliä millä lailla liikkuu.  Mökillä ollessa liikkuminen on erilaista minullakin.  Klapien siirtely pinosta toiseen on mukavaa ajankulua ja tulee liikuntaa samalla kertaa.  Klapien järjestely on terapiaa. Puutarhan ja kasvimaan hoito on liikuntaa.
Kaikki liikunta hoitaa niveliä ja lihaksia.  Auttaa jaksamaan paremmin.  Pieni kipu liikunnan jälkeen on normaalia.  Iso kipu taas ei.  Sairaana ei tee mieli liikkumaan. 
Hapan maa on sammaleista.  Sammalkin on hienon näköistä paikassaan.  Toiset haluavat kivien pintaan sammalta ja oikein kasvattavat sitä.  Minä taas haluan kiven näkyvän.  Kivi on kaunis paljaaltaan.  Samoin nivelet ilman jäykkyyttä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...