perjantai 17. maaliskuuta 2017

Mökkikausi alkaa kohta

Mökkikausi pyörähtää kohta käyntiin.  Monet mökkeilevät ympäri vuoden, heillä on usein valmiiksi lämpimät tilat odottamassa.  Meidän mökkimme saa uinua läpi talven ja keväällä alkaa vasta uudelleen lämmitys.  Vanhat hirsiseinät ovat kosteat ja kylmät, niiden lämmittäminen asumislämpöön kestää pari päivää.

Aion korkata mökkikauden vasta pääsiäisen aikaan.  Pääsiäinen on tänä vuonna vasta huhtikuun puolessa välissä ja silloin voi paistaa aurinkokin lämpimästi, jos ei tule räntää.  Säät ovat aina niin arvoituksellisia, eikä niiden pohjalta voi mitään suunnitella.

Mielessä tuikkii jo mökin pihapiirin ja ympäristön luonto ja liikkumismahdollisuudet.  Kaupungissa pyörähtää hetken lenkillä ja se on siinä.  Mökillä tulee oltua liikkeellä enemmän.  

Viime syksyisiä kuvia katsellessa muistelen niiden aiheuttamaa tunnetta.  Pieni pakkanen ja aurinko, lunta ei ollut.  Jäätä vain lätäköissä.  Raikkaus, syksyn tuoksu vielä viivähtää hetken, liikuntahetket olivat mitä parhainta rauhoittumisen ja lepäämisen aikaa.

 Jäiden tekemiä kuvioita voi lähteä tutkailemaan lähimetsiin ja metsäteille.  


Kuuran ympäröimät puolukat punoittavat.  Niitä voi vielä napsia suuhunsa.

Vanha lato on pikkuhiljaa vajonnut kohti maata.  Luonto poistaa tarpeettomat rakennukset.

Puita palaa hellassa ja uuneissa aika paljon vielä kevätaikaankin.  Vanha talo ei pysy lämpimänä, varsinkin jos tuulee.  Mökki on hyvin ilmastoitu.  Siellä on hyvä hengittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...