maanantai 23. tammikuuta 2017

Pieni pala urheiluhistoriaa

Nyt kun hiihdon MM-kisat ovat kohta alkamassa, niin voisin hetken muistella miten oli ennen.  Mitään aikoja tai sijoituksia en muista, mutta tunnelmat tuntuivat mahtavilta jonkun suomalaisen voittaessa tai ainakin yrittäessään pärjätä.  Kisat ovat muuttuneet niin julmiksi ja koviksi, ettei niissä onnella pelkästään pärjää.

Erityisesti muistan Mika Myllylän hiihdot ja miten pettynyt olin, kun kisat päättyivät dopingsotkuihin.  Sellaista en enää haluaisi kokea.

Löysin pari valokuvakorttia kätköistäni ajalta ennen sotia.  Silloinkin kilpailuhenki oli suuri vaikka olosuhteet olivat mitä oli.

Tässä kuvassa Veli Saarinen, ensimmäinen suomalainen hiihdon olympivoittaja vuodelta 1932.  Niinkuin kuvasta näkyy, olosuhteet ovat kaukana nykyisestä.  risukkojen keskellä, pussihousuissaan Veli hiihtelee.  Silloin ei tietysti ollut niin paljon muita kilpailijoita.
Toisessa kuvassa luistelevat Ludovika ja Walter Jacobsson itsenäisen Suomen ensimmäinen kultamitali Antverpenissä 1920.

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja suomalaiset urheilijat ovat ilhduttaneet urheilun ystäviä alusta asti.


Monia muita huippuhetkiä on sisältynyt Suomen urheiluhistoriaan.
Tämän linkin kautta löytyy sankareita urheilutantereilta.
Toivottavasti ei enää doping sotke kisoja ja onnikin on myötä MM-kisoissa Lahdessa.  Olisi mukava päästä voittotunnelmaan, kun kerrankin pääsee seuraamaan kilpailua televisiossa.  Lähetykset kun ovat siirtyneet maksullisille kanaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...