tiistai 29. marraskuuta 2016

Muistikin paranee liikunnalla


Olen monta kertaa hehkuttanut liikunnan parantavaa vaikutusta moneen vaivaan.  Jos vähänkin pystyy liikkumaan, niin se auttaa selviytymään monesta pienestä vaivasta ja vähän suuremmastakin.  Vaihdevuosivaivat helpottuvat, mieli pysyy korkealla, läski ei lisäänny niin paljon ja kunto on hyvä.  Nyt näin artikkelin, jossa on pystytty liikunnan avulla hidastamaan alzheimerintautia.  Ikääntyvällä pitää joskus olla joku ystävä tai sukulainen, joka innostaa liikkumaan.


https://tiedebasaari.com/2012/07/06/liikunta-alentaa-alzheimerin-taudin-ilmaantumisriskia/

Muisti pysyy parempana jos aivoja rasittaa.  Aivotkin ovat lihas, sekin kaipaa jumppaa.  Aivojumpan lisäksi koko keholle liikuntaa ja ravitsevaa ruokaa.  Toivon todella, että itse pystyisin liikkumaan eloni loppuun saakka niin täydellä teholla kuin lihakset ja kunto antavat myöten.


Itsenäiselle ja liikkuvalle ihmiselle on kauhun paikka jos  ei pysty enää siihen mihin ennen.  Toisten armoille jääminen kiukuttaisi.  Siispä, ei auta muu kuin koittaa pysyä kunnossa kaiken ikää.  Kehon rapistumiselle iän vuoksi ei oikein voi mitään.  Taistelu kunnon puolesta jatkuu kuitenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...