tiistai 17. toukokuuta 2016

Liikkumaan muorit, mummot, naiset ja tyttäret

Naisille  liikkuminen on melkein vielä tärkeämpää kuin miehille.  Kaikkien pitäisi liikkua enemmän.  Miten saataisiin liikkumattomat henkilöt suurten suklaalevyjen ääreltä, esimerkiksi juoksemaan.  Juokseminen antaa hyvän olon tunnetta pitkäksi aikaa. 
 
Ikää ei kannata tuijottaa.  Jos vain hiukankin pystyy liikkumaan niin harjoittelemalla pystyy kasvattamaan kuntoa.
 
60-vuotias nainen pystyi samaan kuin palomiehet testissä.  Hänellä on voimailutausta, joten se oli vähän helpompaa.  Harjoittelu tekee paljon iäkkäämmällekin
 
 
Lihaskunto on tietysti hyvä asia, juoksemalla sitäkin pystyy hankkimaan.  Lyhyet nopeat lenkit kehittävät lihasvoimaa, pitkät lenkit taas kestävyyttä. 
 
Liikkumalla voi estää lihomisen, helpottaa vaihdevuosivaivoja, saada iloisen mielen ja paremman kunnon.  Ikääntyessä nopeus vähenee, mutta kestävyyden voi pitää pitkään samana.  Ei ole tarkoituskaan, että kukaan haluaa kilpailla lasten tai lastenlasten kanssa.  Hehän menevät jo kaukana kun meikäläiset (ikääntyneet) vasta harkitsevat lähtöä.
 
Liitän tähän kirjoittamani blogikirjoituksen juoksemisesta.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...