maanantai 25. huhtikuuta 2016

Suolla voi liikkua

 
Suo on kiehtova kohde liikkumiseen keväällä.  Ei ole hyttysiä, mättäät ovat vielä kohmeessa, on raikas sää ulkoiluun.  Suunnat on hyvä pitää mielessä.  Suolla väsyy pian jos joutuu harhailemaan kauan.
 
 
 
 
 
Mättäät painuvat kulkijan alla sen verran, että rasva palaa ja hiki tulee.  Suo on hyvää harjoitusmaastoa kuntoilijalle.  Hikoamista lisää, kun laittaa liikaa päälle, niin kuin minulle kävi.  Olisi sitä ohuemmankin takin voinut päälleen vetää, eikä toppatakkia.
 
Aurinko paistoi ja kulkeminen oli ihan joutuisaa.  Muutama oja jouduttiin ylittämään.  Suo on ojitettu muutama vuosikymmen sitten ja ne ovat kasvaneet jonkun verran umpeen.  Silti piti ottaa varman päälle niitä ylitettäessä, ettei mennyt rähmälleen.
 
 
Kurjen huuto kajahteli avoimella suolla.  Ääni kuulosti hyytävältä, mutta tutulta.  Sitä ei tarvitse pelätä.  Ne eivät päästä katsojaa kovin lähelle.
 
 
Suon ovat kauniita vaikka kasvit ovat talven jälkeen vasta lähtemässä kasvuun.
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...