perjantai 25. maaliskuuta 2016

Talvella loma luonnossa

Pääsiäinen ja heti perään muutama päivä talvilomaa.  Siinä on mahdollisuudet vaikka mihin tekemiseen.  Toivottavasti tulee kauniita päiviä, olisi mukavampi liikkua ulkona.  Suunnitelmissa onkin tehdä pieni retki lähimetsään mökillä olon lisäksi.  Liikkuminen voi olla ongelmallista, kun vielä on metsässä lunta, mutta ei niin paljon, että voisi hiihtää.  Pitkävartiset saappaat ovat kenties ratkaisu asiaan.
 
Kesällä tulee oltua metsässä aina kun on mahdollisuus, talvella se on hankalampaa.  En ole ikinä kokeillut lumikenkiä, enkä aio niitä tähän hätään ostaakaan.  Ei niillä näytä kovin sujuvaa kävely olevan.  Televisiossa olen niitä nähnyt käytettävän.  Niiden historia on pitkä, wikipediasta luin.  Niitä on käytetty ennen kuin sukset on keksitty.  Raskasta kävelyä lumihangessa.
 
 
Metsäteitä pitkin pääsee jonkun matkaa helpommin jos sitä on käytetty edes traktoriajeluun.  Eväät mukaan reppuun ja kamera, siinä minun reseptini mukavaan retkeilyyn.  Lämpimät vaatteet päälle, on mukavampi syödä eväitä kuin vilusta kärsien.  Luontoa ainakin näkee, voi jonkun eläimenkin nähdä kaukaa.  Joutsenet erottaa taivaalla kauempaakin.  Lähelle meno vaatii varovaisuutta ja pitkää pinnaa.
 
Toiset menevät hiihtokeskuksiin ja laskettelumäkiin, minä viihdyn metsässä yksin tai kaksin.  Se on hermolepoa töiden keskellä.  Ei aina tarvita kaikenlaisia viihdykkeitä ympärillä.  Metsän humina ja tuulen puhallus ovat tarvittavat äänet.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...