torstai 31. maaliskuuta 2016

Kevätpäivien kuvasatoa

Kevätretki maastoon toteutui suunnitelmien mukaan.  Aurinko paistoi ja sää oli mitä parhain.  Reppu selässä kävelin metsätietä pitkin.  Hiukan helpotti kävelemistä, kun metsäkone oli viety lavetilla puunkaatoon.
 
Metsässä ei ollut kovin paljon lunta, sen verran kuitenkin, että hiki tuli.  Reitti oli loppuosastaan hiukan outo, onneksi matka ei ollut kovin pitkä.  Pari kertaa tarkistin puhelimen kartasta olenko menossa oikeaan suuntaan.  Ei se kompassista käy, mutta auttaa jonkin verran.
 
Suon vieressä oleva lähes kuivunut järvi oli kohteenani.  Järvi oli vielä jäässä, enkä nähnyt siis uiskentelevia lintuja.  Kaunista siellä oli ilman lintujakin ja rauhallista.  Ei mitään muita ääniä kuin tuuli.  Kävely siellä oli oikein virvoittavaa.  Kahvihetki metsässä oli piste iin päälle.
 
Varjot pitenevät koko ajan kevät etenee.  Vähän ajan päästä nämäkin lumet sulavat.   Vähäjärvi on järvi vaikka puuntynkiä nousee jään läpi.
Liikunnasta lumessa rämpiminen kävi.  Reisissä tuntui lenkin jälkeen väsymystä.  Jälkiä näkyi lumessa.  Hirviä, peuroja ja pienempiä eläimiä oli liikkunut metsässä.
 
Seuraavan päivänä sain sentään vähän joutsenia kameran eteen.  Ne ruokailevat ja lepäilevät pelloilla odotellen jäiden lähtemistä.  Töyhtöhyyppäkin hypähti samaan kuvaan.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...