sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pieni ja pullukka pärjää paremmin pakkasessa

Kaunis aurinkoinen talvipäivä houkuttaa ulos liikkumaan.  Suomalaisen ei kuuluisi pelätä pakkasta ja lunta.  Hän on syntynyt väärään maahan jos näitä pelkää.  Monena vuotena lumen vähyys on estänyt talvilajien harrastamisen.  Lunta on nyt ainakin jonkun verran ympäri Suomen.
 
 
Toisten ihmisten kylmän kestävyys on erilaista kuin toisten.  Ylen uutissivulta napattu teksti antaa vihjeen minkälainen ihminen kestää parhaiten kylmää:
 
"Pakkasessa pärjää parhaiten vireä, pikkuisen pullukka aikuinen, jolla on lyhyet sormet. Kylmän vaivoilta säästymiseen auttavat myös riittävä ravinto, liikkeellä pysyminen ja useat vaatekerrokset. Olennaista on tietää kauanko kylmässä oleilee ja varustautua sen mukaisesti."
 
Kuvaus sopii täydellisesti meikäläiseen.  Pienenä ja pullukkana minulla ei ole juuri koskaan kylmä.  Tietysti siihen vaikuttavat aika ja pukeutuminen. 
 
Ravintoa tulee tankattua vähän liian kanssa.  Vähempikin riittäisi pitämään kylmän loitolla.  Valintoja pitäisi tehdä sen suhteen, on vain vaikeaa kieltäytyä herkuista. 
 
Pulleudesta viis, nyt olisi aika nousta ja lähteä ulos.
 

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...