lauantai 28. marraskuuta 2015

Hiihtokilpailut seurattavana

Lumi meni tältä seudulta päivässä.  Hiihtoa ei voi harrastaa, mutta hiihtokilpailua voi katsella televisiosta.  Rukan kisat alkoivat eilen.  Suomalaisia on paljon ladulla, kun on omat kisat.  Tietysti siellä pärjäävät ennakolta kovimmat kuuman ryhmän jäsenet, mutta on hienoa, kun kansallisen ryhmän hiihtäjiä pääsee mittaamaan omaa kuntoaan maailman luokan hiihtäjiä vastaan.
 
Oman maakunnan hiihtäjät ovat suosikkejani,  Ristomatti Hakola ja Krista Pärmäkoski.  He ovat jo osoittaneet kuuluvansa maailman eliittiin.  Pärjäämisen toivotuksia heille.
 
Mittauksissa on osoitettu, että perinteiset lajit pärjäävät hyvin katseluluvuissa uusille ja trendikkäimmille lajeille.  Hiihtoakin on uudistettu ja väliaikalähtöjä vähennetty, mikä on surku.  Television katsojalle kellon seuraaminen yksi jännitysmomentti: ehtiikö vai ei.  Massahiihdot ovat useimmiten tylsiä seurattavia televisiosta.  Etenkin miesten hiihdot.  Naisten hiihdot tuntuvat paremmilta katsoa massahiihtona.  He vetävät lähes täysillä alusta loppuun.
 
Sprinttihiihdot ovat olleet hieno lisä kilpailulajeihin.  Monta lähtöä ja kovaa kilpailua alusta loppuun.  Siinäkin pitäisi saada niin raskaat radat, ettei pelkkiä lykkimiskilpailuja olisi perinteiselläkään tavalla.  Se ei näytä hiihdolta yhtään.  Hiihtäjillä on paljon työntövoimaa, mutta hiihdon pitää olla hiihtoa, jossa jalatkin liikkuvat.
 
Lumen puute rassaa hiihtokilpailujen järjestämistä monessa paikassa.  Olisi hienoa jos hiihtoon tulisi uusien maiden hiihtäjiä.  Pohjoismaat jäävät monissa kilpailuissa ainoiksi osallistujiksi.  Norjalaiset jyräävät meidät ja monet muut suuren harrastajamäärän takia.  Heillä on lunta ja innostusta hiihtämiseen.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...