perjantai 17. heinäkuuta 2015

Vaihtoaskel, hyppy ja burbee

"Hyppää, hyppää baby hyppää."  Näin mainoksen korvamato syöpyy aivoihin.  Kenties siksi, että siinä on mukava hyppäämisen rytmi.  Hyppy sinne ja tänne kehittää voimia ja tasapainoa.  Urheilijoilla on monia hyppyharjoituksia juoksun ja muun tekemisen lomassa.  Kuntoilijakin voisi ottaa heistä mallia, tietysti kevyemmällä tempolla.
 
Lapset hyppivät ja juoksevat luonnostaan.  Aikuisella se näyttäisi oudolta, mutta silloin tällöin arjen ja töiden  lomassa muutaman hyppyliike piristää.  Lapsena hypittiin twist-kuminauhahyppyjä, hyppynarua ja ponkulaudalla.  Hypyt kuuluivat koulussakin välituntiohjelmaan.  Ennen ei ollut kännyköitä, tekeminen piti keksiä porukalla.  Monet muistavat tamburiinin säestyksellä tehdyt vaihtoaskel-hyppy kuvion.
 
Nyt on kovassa nousussa burbee- haasteet.  Hyppysarjoilla kalorit katoavat nopeammin kuin juoksulla tai voimistelulla.  Niitä ei heti voi paljon suorittaa peräkanaa, mutta harjoitus joka päivä antaa voimia tehdä vähän enemmän seuraavana päivänä.  Youtubessa on monia harjoitusvideoita, mutta jokainen voi tehdä omalle kunnolleen sopivan sarja, jonka toistaa useasti.
 
Minäkin aion lähteä haasteeseen, missä elokuun aikana aloitetaan kymmenestä kerrasta ja toivottavasti päädytään kuun lopussa sataan kertaan.
 

Näissä näytti olevan punnerrus mukana.  Sitä en ehkä ota mukaan.  Hyppäämistä voi helpottaa alussa ja jättää jotain itselle vaikealta tuntuvaa pois.  Hyppäämistä voi harjoittaa kotona ja pihalla.

Uimarannoilla oli vielä kesäkuussa kylmää.  Nämä kuvat ovat Oulun Nallikarista.  Nyt on vähän lämmennyt ja rannoillekin voi mennä hyppimään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...