tiistai 23. kesäkuuta 2015

Lomalla liikun, en liiku, liikun


Liikkuva ihminen on kesälomallaan ollut laivalla, autossa, patikoimassa ja uimassa.  Kaikkea ehtii, kun vain mennä viipottaa.  Kesäloman aika on ollut kylmää ja sateista.  Se ei ole kovin paljon vaikuttanut menemiseen.  Sattui sentään yksi lämpimämpi päivä, että pääsin käymään maauimalassa.  Uimahallit ovat kiinni, yksi kylpyläkäynti kerrytti uimakokemusta hiukan.  Niissä ei ole kovin suuret altaat, joten uimisesta ei voi puhua.  Polskia ja liikehtiä voi muuten.  Ne ovatkin tarkoitettu lähinnä lapsiperheille ajanvietteeksi.  En oikein sitäkään ymmärrä, että altaanreunalla tarjoillaan oikein ruokaa.
 

Säätä ei saisi päästää vaikuttamaan liikkumiseen.  Kyllä sateettomalla kelillä on tietysti mukavampi ulkoilla, säälle nyt ei voi mitään.   Sisäliikunta ei tunnu kesällä miltään.  Ulkona linnut livertävät ja kukat tuoksuvat.  Raitis ilma on hyväksi keuhkoille ja iholle.

Talvella saa olla sisällä ihan tarpeeksi.  Pyrinkin olemaan ulkona niin paljon kuin voin.  Sateessakin voi hölkätä.  Ilma on kosteana happirikkaampaa.  Silloin ainakin, kun voi lenkin jälkeen tempaista märät vaatteet pois ja mennä saunaan tai suihkuun. Näin kävi juhannuksena.  Olin katsovinani, että ei hetkeen sada ja lähdin lenkille.  Vähän matkaa juostuani sade alkoi, enkä keskeyttänyt lenkkiäni.  Sade kasteli minut päästä varpaisiin.  Ei se pahalta tuntunut, märältä vain.


 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...