torstai 9. huhtikuuta 2015

Teipatut lihakset

Mikä avuksi kun lihakset venähtävät tai joutuvat muuten väsyneeseen kuntoon.  Kaikenlaiset geelit ja kylmäkäsittelyt ovat ensiapuna hyviä, mutta jatkuvaan käyttöön niistä ei ole. Venäytin hartialihakseni ja niskani jotenkin ja laitoin välillä geeliä ja lämmintä kauratyynyä, mutta kipu ei alkanut tokenemaan.  Vierailin sitten fysioterapeutilla ja hän ensin hetken aikaa tutkailtuaan ja voimisteluttaen laittoi elämäni ensimmäisen kerran teippauksen hartioihin ja niskaan. 
 
Tietysti annettiin voimisteluohjeita ja neuvoja vamman käsittelyyn.  N. 5 päivää teippien luvattiin pysyvän ja suihkussakin saa käydä.  Jotenkin heti päivän jälkeen tuntuu, että kipu ei ole enää samanlainen.  Teipit pitävät lihaksia oikeassa asennossa ja antavat niille aikaa parantua.  En yhtään ihmettele, että kilpaurheilijat niitä käyttävät.  Heillehän sattuu kaikenlaisia revähdyksiä.
 
 
 Ehkä niitä itsekin osaisi jotenkuten käyttää, mutta uskon ammattilaisten tietävän lihaksien toiminnan paremmin. 
 
Venyttely ja kipeän lihaksen liikuttelu on jatkoapu vaivaan.  Liikkeet eivät ole kovin monimutkaisia eivätkä suuria.  Niitä vain pitäisi jaksaa tehdä säännöllisesti senkin jälkeen kun lihas on parantunut.  Ryhtiin ja töissä käytettäviin nostoihin ja muihin liikkeisiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.  Väärä liike voi tehdä hetkessä jotain pahaa.
 
Onneksi ei kielletty liikkumista.  Hölkkälenkki tuntui ihan mukavalta kauniissa kevätsäässä. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...