maanantai 20. huhtikuuta 2015

Liikkumiseen tilaa

Monissa uimahalleissa kohistaan ja kiistellään vesijuoksijoiden tavasta juosta ja viedä toisilta tilaa.  En kyllä ymmärrä koko asiaa, kun en moista harrasta.  Uimaradoilla riittää tilaa uida  ja ohittaa.  Osaksi se johtuu varmaan siitä, kun uidessa ei voi kovin paljon puhua, menee vettä kurkkuun.  Pientä niuhotuksen makua on koko juttu.  Kaikille riittää vettä ja rataa jos otetaan muut käyttäjät huomioon.  eikä pienistä kannata suuttua.  Uimahallit kun ovat yhteisiä tiloja.
 
Jos alkaa ottaa päähän, niin silloin voi lähteä metsiin ja luontoon liikkumaan, siellä on tilaa.  Minä en nähnyt maalla yhtäkään ihmistä kun kipusin kalliolle.  Metsänkaatajakin oli lähtenyt sunnuntain viettoon.  Metsäteille kannattaa poikkeilla jos ne eivät ole kiellettyjä käyttää.  Siellä näkee ainakin luontoa ja joku onnekas voi nähdä eläimiäkin.  Linnut ainakin laulavat tällä hetkellä korkealta ja kovaa, kun ovat pesäntekopuuhissa.
 

Lintulaudoillakin poikkeilee vielä vieraita ilahduttamassa luonnon ystävää.  keväinen luonto on tyhjyydessäänkin kaunis katsella.  Kesällä siellä voi olla paljon tukalampi liikkua kun kaiken maailman hyttyset pyrkivät liki ihoa. 
 
Kenellä ei ole varaa rakentaa itselle omia liikuntatiloja, heidän täytyy tottua muihin ihmisiin.  Väistelemällä, ohittamalla ja antamalla kiireemmille tilaa, silloin kaikilla on mukavaa. 
 
 Miksi siis ahtaudumme kaikki samaan paikkaan liikkumaan.  Kai ihmiset kaipaavat kuitenkin toista ihmistä välillä, edes nähdäkseen  Toisella ihmisellä on isompi reviiri kuin toisella. Sitä pitäisi kunnioittaa.  Puoli metriä ainakin välin pitäisi olla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...