torstai 19. maaliskuuta 2015

Liikunnallinen loma

Ei tarvitse lähteä ohjatulle liikuntalomalle kalliisiin paikkoihin, menee vain mökille.  Olin jo melkein unohtanut mitä kaikkea sisältyy maalla oloon.  Siirsin sanomalehden muutamaksi päiväksi mökille, lehti on haettava n. kilometrin päästä.  Vesi on nostettava vinttikaivosta, jonka varsi on turvonnut talven aikana.  Kymmenen sangollista vettä on nostettava ja kannettava, että pata on täynnä.  Huussi on takapihalla, kävelyä tulee yllättävän paljon ihan normaaleissa askareissa.
 
Mökillä tulee oltua ulkona paljon enemmän kuin kotona.  Kotona tehty lenkki kestää ehkä noin tunnin verran.  Mökillä jää ulos ihastelemaan kevättä.  Linnut valmistautuvat jo kevääseen ja kesään.  Kurjet lentävät kohti pohjoista.  Vähän aikaisin taitavat muuttoa tehdä. Talvea on vielä jäljellä.
 
Luonto on täällä niin lähellä, aistittavissa joka solulla.  En asu muutenkaan ihan keskikaupungilla, mutta hiljaisuus on täällä ihan käsin kosketeltavissa.  Lintujen siipien räpyttely tuntuu isolta ääneltä.  Kävimme pienellä metsäretkelläkin, siellä linnut loistivat poissaolollaan.  Enemmän lintuja näkyi pihassa.
 
 Kaunis päivä istuskella nuotion vieressä.  Kameran kanssa tiirailin kuvattavaa, luontoa lähinnä kuvasin.  Hirviä oli ollut paljon makuupaikoissaan, jonnekin olivat menneet, ei nähty.
 
Maalla tekeminen ja liikkuminen on lihaskuntoa nostattavaa liikuntaa.  Saappaat jalassa pelloilla ja metsissä kulkeminen tuo hien pintaan.  Arkiaskareet vievät aikansa, mutta aikaa jää silti lepoon ja itsensä virittelyyn henkisesti parempaan kuntoon.
 
 Illalla vielä kyttäsin revontulia, aika vähäiseksi jäi näkeminen.  Mökkimme on niin syrjässä, ettei näy edes revontulet.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...