torstai 5. helmikuuta 2015

Hiihto on hieno laji

Hiihto on hienoa ulkoliikuntaa.  Pieni pakkanen ei tunnu pahalta keuhkoissa.  Suksi kulkee eteenpäin mukavasti, samoin pito on kohdallaan.  Lenkki tuntui hyvältä sielussa saakka.  Hiihdossa keho on kokonaan liikkeessä mukana.  Hartiatkin saavat liikuntaa.  Hiihto on kuntoilutasolla kevyempää kuin hölkkä.  Suksen kanssa eteneminen on liukuvaa, jota voi vielä avustaa sauvoilla.  Hölkässä jalat kannattelevat kehoa ja jalkojen nostelu vaatii voimaa.
 
On mahtavaa kun voi valita kumpaa haluaa tehdä.  Yhtenä päivänä hiihtää, toisena hölkkää.  Siinä saa tehoharjoitusta päästä varpaisiin. 
 
 
Poriin tuli vasta tällä viikolla sen verran lunta, että hiihto tuntui hiihtämiseltä, eikä multakokkareiden väistelyltä.  Talviurheilukeskukset ovat erikseen, pelloilla ja metsissä hiihtelijöitä olisi enemmän, jos joku ensin tekisi ladun.
 
Joissakin paikoissa kaupunkien liepeillä moottorikelkka tekee latuja muuallekin kuin urheilukeskusten yhteyteen.  Niitä voisi olla enemmänkin.  Ei uppohangessa hiihtämisessäkään vikaa ole, vähän raskaampaa se on.  Enemmänkin se muistuttaa kahlaamista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...