torstai 29. tammikuuta 2015

Luonnon ja eläinten kuvaaminen

Metsässä liikkuessa kameran kanssa luulisi saavan kuvatuksi Suomen eläin kuntaa miten vain.  Turha toivo, eläimet osaavat piilotella.  Vaikka kävelisin metsässä pitkän päivän, en näkisi talitinttiä kummempaa.  Villieläimiä näkee harvoin liikkuessaan luonnossa, silloin on parempi keskittyä luonnon kuvaamiseen.  Rusakoita ja lintuja on nähnyt jokainen ihminen, mutta moniko on nähnyt hirviä, karhuja tai ilveksiä.
 
Isommat villieläimet ovat tavalliselle luonnossa liikkujalle harvoin tarjolla.  Monet eivät välitä niitä edes tavata.  Eläintarhoissa ja -puistoissa niitä voi kohdata.  Nämä kuvat ovat Ranuan eläinpuistosta.
 
Riistakamera olisi yksi tapa seurata ympäristössä liikuskelevia eläimiä.  Paremmat kamerat ovat turhan kalliita.  Vähän yli satasen kamera epäilyttää, onko se hyvä.  Riistakamera voisi olla laiskan liikkujan luontokuvaaja.  Parhaat eläinkuvat otetaan istumalla majassa päiväkausia.
 
Pysähtyneestä autosta saa otettua kuvia.  Eläimet eivät jostain syystä kavahda autoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...