tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen, uintipäivä

Loppiainen ja vapaapäivä.  Pulahdin vihdoin altaaseen.  Ensimmäiset metrit sain uida radalla ihan yksin.  Pulikoin sammakon tapaista uintia 1000 m.  Ei ollut kiirettä mihinkään.   Vesijuoksuradalla näytti olevan enemmän vipinää.  En ole sitä oikein kokeillut tosissani.  Pidän enemmän uinnista, vaikka tekniikkani suorastaan huutaa päivittämistä.
 
Uinti on aika kevyt kuntoilulaji, jos sitä harrastaa sillä tempolla kuin minä.  Vähän yli puoli tuntia meni matkaani.  Minulla on tapana uida kaikki yhteen pötköön.  Toiset menevät välillä saunaan tai porealtaaseen.  Kaikilla on oma tyylinsä.  Minusta oma tapani tuntuu mukavammalta.
 
Uintimatkan jälkeen piipahdin lämpimässä monitoimialtaassa hierovassa suihkussa.  Suihkun kova, ei liian kova, paine helli rasittuneita lihaksia, antaen hyvän olon.  Sauna on tietenkin ehdoton uinnin päälle.  Pidän Porin uimahallin saunasta, koska siellä saa heittää löylyä.  Tietysti on hyvä kysellä muilta saunojilta, mitä ovat mieltä.  Ainakin jos saunaan tulee enemmän lapsia.  Pääseehän sieltä pois jos alkaa löyly tuntumaan liialliselta. 
 
 
Uinti on ollut minulle lapsesta saakka mukava ja hauska ajanviettotapa.  Vesi hellii lihaksia ja mieltä.  Polskiminen missä tahansa vesielementissä antaa paljon.  Olenkohan ollut joskus ahven tai joku muu vedenelävä.  En  kovin usein käy uimassa, mutta silloin kun käyn, nautin siitä kovasti.  Tänään oli vielä pakkaspäiväkin, liikkuminen sisällä on hyvä vaihtoehto.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...