keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lihashuoto on tärkeää

Lihashuolto on tärkeä osa hyvässä kunnossa pysymiseen.  Venyttely olisi kaiken a ja o, mutta, mutta...  Venyttelemättömyys teki minulle sen, että takareidet menivät vähän jumiin.  Siinä ei auttanut muu kuin lähteä hierojalle taas kerran.  Pari hierontakertaa aukaisi jo jonkun verran jumitilannetta. 
 
Ymmärtääkseni, kun lihaksia jännitetään ja rasitetaan paljon, ne jäävät jotenkin jännitystilaan.  Jännitys ei pääse laukeamaan.  Jännitys ei pelkästään huilaamalla lähde .  Venytys ja voimistelu antaa lihaksille apua palautumiseen. 
 
Kireys lihaksissa leviää.  Ensin on pieni kipeä paikka, seuraavaksi isompi.  Takareisien kireys leviää takamukseen ja alaselkään.  Hartioissa kireys leviää käsiin ja niskaan.  Pian olisinkin jo ihan jäykkä muija.
 
En usko, että pelkkä velttoilukaan auttaisi kireyteen.  Silloin katoavat lihakset, eikä luustolla olisi mitään tukea.  Pian valuisin maata pitkin kuin mato.  Ryhdikästä ihmistä on mukava katsella.  On hän sitten minkä ikäinen tahansa. 
 
 
En kaipaa mitään huippulihaksikasta kehoa.  En halua edes sellaista katsella.  Ylisuuret lihakset tekevät ihmisen pumpatun oloiseksi.  Normaalit hyväkuntoiset lihakset kannattelevat luita ihan hyvin ja antavat voimaa liikkumiseen.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...