sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lisää liikkumatilaa

Pellot antavat näin syksyllä lisää liikkumatilaa kävelyyn.  Viljat on puitu, heinät kaadettu eikä vielä ole kynnetty maata mullalle.  Upeassa syyssäässä kävely pelloilla ja metsän reunoissa on hauskaa.  Luonto on värikäs.  Tänä vuonna ei ihan niin kaunista ruskaa ole saatu kuin viime vuonna, mutta kyllä tämäkin välttää.  Parempi tämä kuin taukoamaton sade. 
 
Pelloilla on vähän raskaampi kävellä kuin tiellä.  Ei se haittaa kun ei pidä kiirettä.  Pysähtelen katselemaan ympäristöä ja havannoin luonnon muutoksia. 
 
 
Aurinko paistaa, ilma on raikkaampi kuin kesällä.  On ilo liikkua ja hengittää raitista ilmaa.  Maaviljelijän työ on raskasta.  He tekevät paljon työtä pelloilla.  Kiitos siitä, että suotte kävelijälle hienoja hetkiä.
 
Puolukoita on vielä mättäät pullollaan, harmi, että olen jo noukkinut sen verran kuin tarvitsen ja pakkaseen mahtuu.  Kiva niitä on ihailla ja nappaista kourallinen suuhun kävelyretken lomassa.  Imen itseeni syksyn raikkautta ja väriä.  Ne auttavat selviämään taas yhdestä työviikosta.  Kävelyretkellä tulee tallennettua näkymiä päähänkin tulevaa käyttöä varten.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...