tiistai 16. syyskuuta 2014

Kehon koostumusanalyysi

Olin kehon mittauksessa ensimmäistä kertaa elämässäni.  Se antoi lukemia, joiden lopputuloksen tiesin melko varmaksi etukäteen.  Lihakset ovat hyvässä kunnossa liikkumisen takia.  Rasvaa on kertynyt jonkun verran liikaa syömisen takia.  Ihmeellistä on, miten ilman röntgeniä päästään tekemään tarkkoja lukemia kehon tilasta.  Solunsisäiset nesteet, proteiinimassa, mineraalit ja rasvat selvitettiin ison puntarin näköisessä laitteessa jossa seisottiin paljain varpain pari minuuttia.  Käsissä oli kahvat.
 
Puristusvoimakin mitattiin.  Leposyke otettiin makuultaan joten helpolla pääsin tästä testauksesta.  Nyt pitäisi ottaa sitten vihje totena ja alkaa poistattamaan rasvan osuutta kehosta.  Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. 
 
Työpaikkani tekee hyvää työtä työläistensä terveenä pitämiseen.  Siitä tulee apu kummallekin.  Työntekijä pysyy töissä ja on terve. 
 
Terveyden ylläpitäminen on pitkä tie.  Se ei ole pelkkää liikkumista vaan ruoka tukee ja antaa voimia liikkumiseen.  Vaikeaa on kieltäytyä herkuista varsinkin jos on kovin perso herkuille.  Suklaata harvemmin, rasvaa vähemmän, ne minun pitäisi oppia tässä terveellisen ruuan hakemisessa.
 
Testi oli ihan mielenkiintoinen kokemus.  En tiedä missä niitä yleisemmin järjestetään, eikä niissä kovin usein pidä käydäkkään.  Joskus on ihan mukava tarkastaa oma tilanteensa.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...