maanantai 14. heinäkuuta 2014

Luomuliikunta

Luomuliikunta tuo mieleen jotain viherpiiperryshommaa.  Se tarkoittaa kuitenkin jokapäiväistä liikuntaa tai arkiliikuntaa.  Luin kirjaa nimeltä Luomuliikunnan vallankumous, alaotsikkona on Sohvan pohjalta taisteluvoittoon.  Kirjan on kirjoittanut Arto Pesola.  Yllätyin kuinka paljon saa kulutettua kaloreita enemmän seisomaan nousemisella kuin istumalla koko ajan.  Luku oli n. 700 kaloria päivä.
 
Jos kolmekin tuntia istuu illassa television vieressä ja nousee vaikka joka mainostauko tai usein muutenkin ja kävelee muutaman askeleen.  Aineenvaihdunta lähtee liikkeelle ja kuluttaa kaloreita.  Tietysti askeleet eivät saa joka kerta kiertää jääkaapin kautta.  Ei ainakaan saa ottaa sieltä mitään.
 
 
Seisoenkin voi katsella televisiota.  Aktiivinen istuminen on parempi kuin ihan paikallaan olo.  Jalkojen liikuttelua istuessa, käsien ojentelu, ettei pelkästään istu tai makaa muumiona montaa tuntia.  Jos ei ehdi tai jaksa lähteä lenkille, kotona voi pienellä liikehdinnällä pitää kunnon kasassa.  Pieni liikehdintä ei silti korvaa kovempaa kuntoilua, se ei kohota kuntoa, paitsi jos on ihan rapakuntoinen.
 
Kirjasta löytyy muitakin ideoita arkiliikuntaan.  On aina mukava, kun joku toinen kiinnostuu minun ja sinun kunnon kohottamisesta.  Itse se on silti se takapuoli nostettava tuolista ja lähdettävä liikkeelle.

 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...