sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vaatteilla viileys voitetaan

Juhannusaattona aloittelin 6 km reippaalla kävelylenkillä.  Pieni nuha ei antanut lupaa enempään.  Kylmääkin riitti.  Näin kylmää juhannusta ei ole ollut vuosikausiin.  Rakeita satoi aattona maahan saakka.
 
Kylmä hillitsi ihmisten juhlintaa vesien äärellä.  Ei tainnut hukkua kuin yksi henkilö.  Kylmä ja sade hillitsee liikkumishaluja melkein yhtä paljon kuin helle.  Minunkin oli pakko ottaa sukat käyttöön.  Monta kesää olen pärjännyt sukitta sandaalien kera.  Säätiedotus ei luvannut kovinkaan lämpenevää jatkossakaan.
 
Ei siinä mitään, viileä kesä on minun makuuni.  Vaatteilla viileys voitetaan.  Ei tarvitse uikkareissa keekoilla.  Vielä en ole talviturkkia järveen heittänyt.  Viikko sitten kävin Kankaanpään maauimalassa.  Ilman lämpötila oli +18 astetta, veden lämpötilan piti olla +22, ei ollut.  Ihan oli, kuin olisi jäävedessä uiskennellut.  Sieltä se nuhan alkupää taitaa löytyä.
 
Luonto ja puutarha sinnittelevät näissäkin lämpötiloissa.  Hyttyset ovat kaikonneet.  Linnuilla riittää haastetta ravinnon haussa, kun pesintäkin on menossa.  Ihmiset pärjäävät viileämmässäkin säässä.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...