sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lapselle liikkumalla hyvä elämä

Liikkuva ihminen liikkuu itse ja seuraa muita liikunnasta nauttivia.  Kävin Porin teatterissa katsomassa lasten keväistä tanssiesitystä.  On hienoa katsella kun lapset nauttivat liikunnasta.  Ei se ole niin kamalaa jos aina ei muista mikä liike on tulossa.  Mukana porukassa on hauska tanssia ja esittää vanhemmille ja isovanhemmille osaamistaan.  Liikunta lapsena kantaa hedelmää vielä aikuisenakin.  Ei kaikista tule huippuosaajia, eikä tarvitsekaan. 
 
Minäkin muistan vielä monta onnistumista lapsena ja kuinka ne sykähdyttivät.  Liikkuminen ei saisi olla kovin vakavaa vielä kovin nuorena.  Vaatimukset kasvavat kuitenkin iän myötä.  Sitä alkaa vaatimaan itseltäkin koko ajan enemmän.  Toiset murtuvat vaatimusten alla.  Tavallinen kuntoliikunta unohtuu joskus vanhemmilta.  Kaikista ei tule urheilijoita.  Liikkuminen ilolla on mukavaa.
 
Kun lapselle jää liikunnasta hyvä mieli ja muistot, hän liikkuu aikuisenakin enemmän.  Olen lukenut kuinka monelta on pilattu liikunnan nautinto koulussa.  Sitä ei soisi tapahtuvan enää nykyään.  Koululiikunta on tärkeä osa opetusta.  Harrastuksilla voidaan korvata osa liikuntaa, ei kaikkea.
 
Eksyin vähän aiheesta.  Piti vain kirjoittaa tanssiesityksestä.  Hytkyin itsekin musiikin tahdissa, olisi tehnyt mieli hypätä mukaan.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...