maanantai 12. toukokuuta 2014

Grilliruokaa vai ei

Grillikausi on käynnistynyt.  Miten pystyn ja hallitsen ruokailua.  Kevyet grillattavat eivät oikein maistu.  Siankylki ja makkarat maistuvat niin syntisen hyvältä.  En ole niin hyvä ruuanlaittaja, että osaisin loihtia kasviksista ja rasvattomista tuotteista maukasta ja maistuvaa.  Kasvisnyytteihinkin tulee lisättyä rutkasti voita.  Tosin grillaus ei ole jokapäiväistä hupia.  Kerran viikossa tapahtuva mässytys ei lihota, eikä vie terveyttä.
 
Savustettavat kalat ovat kyllä terveellisemmästä päästä kesäruokailussa.  Hyviä nekin ovat.  Ruokailu liittyy oleellisena osana, ainakin meidän, kesän viettoon.  On mukava istuskella aurinkoisena päiväna tai tulenloimussa illalla grillipaikalla talven pimeyden ja sisällä olon jälkeen.  Välillä tulee ihan alkuihmisen olo.  Jos tulta ei olisi keksitty, ei elämää olisi pohjoisella pallonpuoliskolla.
 
Meillä palaa usein valkea gillissä, vaikka ei paistettaisikkaan mitään.  Tuli ja pieni savu karkottavat hyttyset läheltä.  Tämä on tietysti oman metsän puiden ansiota.  Ei niitä muuten turhaan raatsisi poltella.
 
 
Löysin tämän linkin, josta löytyy kikkoja grilliruuan keventämiseen.  Täytyy itsekin kokeilla niitä.  Kyllä sieltä varmaan löytyy minullekin sopivia helppoja keinoja.  Miten vain saisin kumppanin kokeilemaan niitä kanssani.  Siinä taittaa olla se suurin vaikeus.
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Autoton viikko

Vietän autotonta viikkoa, kun lainasin autoani tarvitsevalle.  Autoton ihminen joutuu liikkumaan enemmän kävellen, pyörällä tai linja-autol...