keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Askeltenkerääjän tie on pitkä ja kiemurainen

Uusin taas kerran askelmittarini.  Hinnat ovat niissäkin nousseet.  Ostin ensin huonon, joka ei toiminut ja maksoi sentään 20 €.  Ostin uuden joka maksoi 35€.  Nyt on parempi, paitsi teksti on aika pientä, alku oli hankala.  Askeleet se mittaa hyvin, ei ole liian herkkä.  Se on merkiltään Omron.  Matkan mittaamiseen  askelmittari ei ole oikein hyvä.  Askeleet eivät aina ole samanmittaisia.
 
Heti piti taas testata päivän saalis.  15000 askelta sain kerättyä.  Siinä oli apuna työni, joka on liikkuvaa.  Silti piti vielä illalla lähteä kävelylenkille.  Ei ole helppoa saada edes 10000 askelta kerättyä, jos kulkee työmatkat autolla ja istuu päivän.  Töitä pitää tehdä asian eteen.
 
Laihduttaminen pelkästään kävellen ei onnistu.  Ei minun jalkani ainakaan kestä joka päivä 10 km lenkkiä.  Kyllä se silti tuo taas mielenkiintoa liikkumiseen kävellen.
 
Muutaman viikon jaksaa pitää mittaria vyöllään.  Olisin tyytyväinen jos pääsisin n. 8000 askeleeseen päivässä.  Se olisi hyvä lisä liikuntakarttaan.  Kävely kuluttaa kaloreita n. 300- 400 tunnissa.  Mukavampi on lähteä poluille kävelemään, kuin talsia huoneesta toiseen.  Sitäkin joutuu varmasti tekemään toisinaan, jos yrittää saada askelmäärän täyteen.
 
Kävellessä henkinen hyvinvointikin kasvaa.  Kesäkin tulee kun jaksaa odottaa.  Kielot kohta kukkivat ja mustarastaat laulavat.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...