tiistai 29. huhtikuuta 2014

Arjen haasteista selkävoitto

Kaikilla on omat tapansa selvitä arjesta.  Jotkut  nauttivat työstä, eivätkä aina pääse siitä irti lomallakaan.  Minulla keinot työstä irtautumiseen ovat olleet aina liikunta ja lukeminen.  Kaikki muut harrastukset sivuavat niitä tai ovat sivujuonteita, joita teen vähän aikaa. Liikunta ja lukeminen ovat harrastuksia, jotka poistavat muut ajatukset päästä. 
 
Olen seurannut facebookissa muiden laittamia päivityksiä arkitekemisestä.  Monenlaisia mielenkiinnon kohteita ihmisillä on.  Kyseessä on arkihaaste, jossa viiden päivän ajan laitetaan kuva ja muutama sana omasta päivästä, haastetaan joku muu tekemään samaa.  Kotityöt, työpaikka, lapset, puoliso, liikunta ja ruoka ovat olleet pääosassa.  Siinähän ne tärkeimmät ovat jonossa. 
 
Vapaa-aikana voi tehdä mitä itse huvittaa.  Ei tarvitse kysyä keneltäkään lupaa.  Lomalla tai muuna vapaa-aikanakin voi tulla vastaan haasteita, joista on vaikea selviytyä.  Miten niistä selviytyy.  Se onkin vaikeampi juttu. 
 
Arki on jokapäiväinen juttu.  Siitä pitää oppia nauttimaan.  Ihastella pieniä kauniita asioita, keskittyä tekemään yhtä asiaa kerrallaan ja yrittää unohtaa huonot asiat.  Minun tapani on pyörittää huonoja juttuja pari kolme päivää päässäni ja yritän sen jälkeen painaa ne unholaan.  Kirjoittaminenkin on hyvä tapa poistaa ajatuksia päästä.
 
Liikkuva kivi ei sammaloidu, sanoo vanha totuus.  Liikkumalla saa veren liikkeelle ja iloisen mielen, jaksaa taas muutaman hetken arjen pyöritystä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Kevät kutsuu liikkumaan

Mikä sen mukavampaa aikaa liikkua ulkona, kuin kevät.  Ei ole hyttysiä, liikaa lämpöä ja lumet ovat sulaneet.  Katupölyt voivat hiukan hait...