maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maaliskuun metsäretki

Lumettomuus teki sen, että saapastelu metsässä oli helppoa ja mukavaa.  Olo tuntui keväiseltä.  Lintujen ääniä ei juurikaan kuulunut, talitinttiä ja varista lukuunottamatta.  Aikaisessa keväässä ei vielä näkynyt kevään merkkejä, muuta kuin lumettomuus.
 
Pitkävartiset saappaat ovat ainoat hyvät jalkineet metsälenkillä.  Siellä voi olla ojia, yllättäviä kuoppia täynnä vettä ja märkäähän siellä on tähän aikaan.  Minäkin astuin juuri jalan mentävään kuoppaan, joka ulottui polveen saakka.  Onneksi siellä ei ollut paljon vettä.  Olisi metsälenkki loppunut alkuunsa.  Aurinko paistoi mallikkaasti, tuntui ihan huhtikuulta.  Kun lunta ei tähän mennessä ole tullut, en toivo sitä satavan enää tänä keväänä.
 
Metsässä kävellessä on pakko nostella jalkoja ylemmäs kuin tasaisella maalla.  Hiki pukkaa pintaan, vaatetusta kun ei voi vähentää aivan vähäiseksi, keväinen tuuli tuntuu vielä viileältä.
 
Talvilomalla on aikaa arkenakin talsia metsässä.  Pysähdellä haistelemaan kevään tuoksuja ja silmäillä luontoa.  Ikivihreinä loistavat kuuset ja puolukanvarvut ja sammaleet tuovat tunnun tulevasta kesästä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...