sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Rauhoittava talvi

Talvi on hyvää rauhoittumisen aikaa.  Pari päivää maalla on hyväksi mielialalle.  Ei tietokonetta, ei lehtiä vain hiljaisuus.  Raikas ilma puhdistaa keuhkoja, ulkona tulee oltua enemmän.  On vielä vain vähän lunta, pelloillekin pääsee kävelemään.  Voi ihmetellä peuran jälkiä tai rusakon.  Puut ovat saaneet oksilleen ensimmäisen lumipeitteen.
 
Erilaisessa maastossa tarpominen tekee hyvää löysille reisilihaksille.  Ojien yli mememinen vaatii ja käsiäkin apuun.  Isommat ojat on ylitettävä neljällä raajalla kuten eläimet. 
 
Ymmärrän hyvin toisten ihmisten mielenkiinnon retriittejä kohtaan.  Minä en ohjatusta hiljaisuuden oppimisesta piittaa.  Oma retriittini on metsässä ja pelloilla kävely.  Pääosassa on luonto.  Maaseudulla on monessa paikassa jo niin tyhjää,  on harvinaista jos siellä ihmisen kohtaa.  Eläimetkin osaavat piilotella ihmistä.  Luonnossa ei tavallinen kulkija näe lintua tai oravaa suurempaa eläintä.  Vanhoja rakennuksia käyn ihastelemassa.  Tämäkin lato on seissyt tässä samassa paikassa vuosilymmeniä.
 

 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista. Kirjoita ja ole samaa mieltä tai väitä vastaan.

Jano lähtee alkoholittomallakin

Alkoholittomat oluet ovat hyvä tapa huijata suuta ja vatsaa.  En ole vuosikausiin juonut humaltuakseni, pari olutta saunan jälkeen on ollut...